tiistai 1. toukokuuta 2012

Tohelo & Torvelo - Shit happens (but who cares when you're in Rome?)

Tuntuu, että viimeisen 24 tunnin aikana on tapahtunut jo älyttömän paljon asioita, ja meillä on Roomassa vielä kolme yötä jäljellä.
Ensinnäkin, ei meinattu päästä lähtemään Helsinki-Vantaalta teknisen vian vuoksi ollenkaan. 5 insinööriä tuojotti turbiinia ja raapi päätään. Onneks jo reilun puolen tunnin päästä yksi näyttää lupaavasti peukkua kapteenille ja päästiin lähtemään. Kirkas, pilvetön taivas euroopan yllä lupaili hyvää. Kuitenkin, Roomaa lähestyttäessä pilvet rupesivat ikävästi lisääntymään. Mutta se ei lopulta haitannut, pitkät housut (farkut) jalassa ei hirveästi porottavaa aurinkoa kaivattu, rinkan raahaaminen hostelliin lämmitti siinä +23 asteessa ihan mukavasti vaikka aurinko aluksi vaan välillä pilkisteli esiin.




Mutta vielä vähän takapakkia. Saapuessamme Fiumicinon lentokentälle meillä oli selkeät ohjeet junan ottamisesta Terminin asemalle, keskustan liepeille. Minä sen kummemmin ajattelematta väläytän lippujen ostamista. Oli nimittäin Helsingissä lähellä ettei jääty junasta kun hoksattiin lippujen tarpeellisuus vähän myöhässä. (kerettiin kuin kerettiinkin sitten seuraavaan junaan Kirkkonummelle Maijan siskon luo, ajateltiin että "Mikä tuuri!" ja että käytettiinköhän me koko kuukauden onnenkantamoiset heti siinä vaiheessa :D )
Siispä, minulla juolahti heti Roomassa mieleen että junaliput täytyy hommata. Maija myötäilee ja menemme kustantamaan itsellemme liput, 14€ mieheen. Leimaamme liput ja astumme junaan.
Yhtäkkiä Maijalla välähtää. Eikös me vain hommattukin jo muutama viikko sitten 329€ maksava global pass, joka kattaisi lähes kaikki junamatkat?
Saatiinpa siinä sitten makoisat 14€ arvoiset naurut että koko junavaunu raikui, piti varmaan 15 minuutin ajan ajatella että kuinka tyhmiä voidaan ollakaan, ja että kehtaako tätä aivotoimintamme tähtihetkeä jakaa maailmalle lainkaan? Ja aina hetken päästä naurettiin lisää..
Hetken nauruvatsalihastreenin jälkeen, Maijalla välähtää jälleen. Global passimme on voimassa vasta perjantaista lähtien.
Saatiinpa hyvät naurut, kyseenalaistettiin älykkyyttemme oikeen tunteella. Mutta pahemminkin olisi voinut käydä, oltaisiin voitu joutua maksamaan 100€ vahingossa pummilla matkustamisesta ja tehty itsestämme - jälleen kerran - tyhmiä.

No päästyämme hostellille emme voineet pahemmin vaatteita vaihtaa, koska täällä on joku typerä käytäntö, että hostelli suljetaan 10-17 väliseksi ajaksi (7 tunniksi!!) siivoamisen vuoksi. Saatiin kuitenkin jättää rinkat sinne ja vaihtaa tennarit vähän ilmavampiin kenkiin... Mutta mulla jäi farkut jalkaan ja voin kertoa, että tuntuivat aavistuksen nihkeiltä siinä +25 hujakoilla. Harrastettiin pientä hakuammuntaa ruokapaikkojen suhteen, päädyttiin kalliiseen paikkaan  ja sieltä ei sitten voinut ottaa muuta kuin viiniä, myöhemmin sopuhintaisessa ravintolassa sitten luonnollisesti pastaa, italiassa kun ollaan. Italialaisen jäätelön perässä myös mentiin, oma pistaasijäätelöni päätti vähän valua valkoiselle topilleni (johon oli jo hieman suklaamurusia Kannus-Helsinki välillä tippunut, ihmekkään kun vedin levyllisen sitä....). Tunsin itseni ryönäiseksi.
Mutta se oli vielä pientä. Pari tuntia tunsin itseni paaaljon ryönäisemmäksi.


Syynä oli, että pulu paskansi päälleni keltavihreät mönjät. Paperiahan ei luonnollisesti ollut yhtään missään. Hehkeänä ensimmäisenä päivänä Roomassa.
Mutta Maija ainaki sai kunnon naurut. Ei siinä, naurattihan tilanne minuakin, mutta olisi naurattanut huomattavasti enemmän jos linnunläjä olisi läsähtänyt Maijan niskaan.





Kierrettiin myös yksi valtio ympäri alle tunnissa. Vatikaanin läheisyydesä oli suuri nunnapitoisuus.







Noh, hostellilla pääsin suihkuun ja vaihtamaan vaatteet, huonekaverit oli lupsakkaa porukkaa ja kyseli meitä heti illanviettoon ja pitihän sitä liittyä seuraan syömään ja juomaan ja tanssimaan.
Ei me kyllä kovin myöhälle yöhön jaksettu , mutta tarpeeks kauan kuitenki.


Tämä DJ-Angel oli niin fiiliksissä soittamistaan biiseistä kuin kukaan ennen näkemämme dj. Ja flirttaili niin avoimesti ettei voinu kuin nauraa. (Ja no, koko olemus muutenkin jokseenki mielenkiintonen)

Tänään on sitten tutustuttu nelikerroksiseen Zaraan ja pariin muuhunkin kauppaan ja vielä ois jäljellä parit turistirysät sun muut. Tänä iltana kuitenkin keskitytään tuhoamaan sipsipussia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko sillä Bon Jovi mahassa?

LaMa kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Jatkakaahan sammaan malliin että voin olla jatkossakin katteellinen --> haravoimaan lehtiä.. :D

Konnakartanon Konna kirjoitti...

anon (krista?): kyllä, on sillä. soitti myös bon jovia ja lauloi kovaa ja korkealta mukana.
LaMa: jatketaan jatketaan kunhan netti pelittää!

Jenni kirjoitti...

Meillä matkaan on kuukausi, ja mitä tähän asti olen blogiasi lukenut hymy ei hyydy naamalla :D Ootko tehny tätä blogia kännykällä suoraan matkan aikana?

Konnakartanon Konna kirjoitti...

Jenniella: kiva etta viihdyttaa :D eiku paivitettiin aina hostellissa mun minilapparilla niin kauan ku se viela oli mulla, ja sen jalkeen yleisilla koneilla.